Kassekredit
Her på siden giver vi dig overblik over et udvalg af danske lånedudbydere. Dette er ikke et fyldestgørende billede af hele det danske marked for låneudbydere. Vi bliver betalt et lille honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site. Derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de udbydere vi samarbejder med her.
Har du brug for at låne penge, men er ikke helt sikker på, hvor mange du skal bruge? Vil du være sikker på, at du ikke kommer til at betale renter for at låne nogle penge, som du reelt set ikke har brug for? Så skal du overveje at optage en kassekredit, og denne type lån kan du læse meget mere om lige her.
Hvordan fungerer en kassekredit?
En kassekredit er en utrolig fleksibel type lån, hvor du så at sige får en vis sum penge stillet til rådighed, som du så kan låne af. Det kan eksempelvis være, at du får tilbudt en kassekredit på 30.000 kroner, og så vil du altså maksimalt kunne låne 30.000 kroner fra denne pulje. Bruger du imidlertid ikke alle pengene, vil du kun betale renter af den sum penge, du faktisk har lånt fra kassekreditten, og det betyder, at du ikke kommer til at betale renter for at låne nogle penge, som du reelt set ikke bruger.
Hvad er fordelene ved en kassekredit?
En af de helt store fordele ved en kassekredit er altså, at du ikke kommer til at betale mere i renter end allerhøjst nødvendigt. Derudover er det en klar fordel, at det er så fleksibelt, som det er, og det er derfor den oplagte mulighed, hvis ikke du er fuldkommen sikker på, hvor mange penge du egentlig har brug for at låne. Ved du således eksempelvis, at du skal bruge 20.000 kroner, kan du vælge at optage en kassekredit på 25.000 eller 30.000 kroner, hvorved der er lidt ekstra spilleplads. Det betyder, at du ikke risikerer at skulle ud at optage endnu et forbrugslån hos en anden låneudbyder, hvis du nu alligevel får brug for lidt mere end de 20.000 kroner, du som udgangspunkt havde regnet med.
Er der nogle ulemper ved en kassekredit?
Kassekreditten er altså enormt fleksibel, og den giver dig mulighed for at have lidt ekstra spillerum i budgettet. Det er en fordel, hvis du eksempelvis er i gang med at bygge om – i et byggeprojekt opstår der nemlig tit og ofte uforudsete udgifter, og så er det rart at have lidt ekstra penge at gøre med, så man undgår at skulle optage et kviklån mere.
Det kan imidlertid også være farligt at have en kassekredit, som er større, end hvad man reelt set har brug for. Penge har det nemlig med hurtigt at forsvinde, og har man dem til rådighed, kommer de fleste nemt til at bruge dem. Optager man en kassekredit, som er højere, end hvad man ved, man har brug for, skal man altså være virkelig god til ikke at bruge de ekstra penge, for ellers ender denne type lån pludselig med at blive dyrere end forventet, fordi man ganske enkelt låner flere penge, end man har brug for.
Hvem kan optage en kassekredit?
Om du kan optage en kassekredit afhænger af nogle forskellige faktorer, og kravene kan variere hos de forskellige låneudbydere. De har dog alle sammen et krav til din alder. Det giver naturligvis sig selv, at du skal være myndig for at kunne låne penge, men faktisk er der mange låneudbydere, der kræver, at du er 21 eller 23 år gammel.
Derudover er det som regel et krav, at du skal være dansk statsborger og have fast bopæl i Danmark. Du skal desuden typisk have en e-mailadresse og et dansk telefonnummer, du kan kontaktes på, og derudover skal du som regel have et NemID for at kunne få lov til at optage denne type lån.
Ud over disse helt formelle krav er der også nogle krav til din økonomi. Du kan nemlig ikke optage en kassekredit, hvis din økonomi giver anledning til uvished om, hvorvidt du kan betale de lånte penge tilbage. Derfor vurderer en låneudbyder altid din kreditværdighed, inden de eventuelt tilbyder dig et lån. Det er både for at sikre dig som kunde, og for de er sikre på, at de får deres penge igen.
Hvordan ansøger man om en kassekredit?
Det er ganske nemt og ligetil at ansøge om en kassekredit, og du kan gøre det på nettet. Du finder således nogle forskellige låneudbydere, som du kunne være interesseret i at låne hos, og så går du ind på deres hjemmeside og udfylder ansøgningsskemaet. Herefter vil de vurdere din kreditværdighed. Det kan de enten gøre ved at tilgå din e-SKAT, eller ved du vedhæfter tidligere lønsedler til din ansøgning.
Vurderer de, at de gerne vil tilbyde dig et lån, vil du få en låneaftale tilsendt – typisk pr. e-mail. Denne skal du læse grundigt igennem, for dine specifikke lånevilkår er ikke nødvendigvis de samme, som du har læst dig frem til på låneudbyderens hjemmeside. For eksempel bliver man tilbudt en bedre rente, desto bedre ens økonomiske situation umiddelbart er.
Vil du acceptere låneaftalen, skriver du under med dit NemID, og så vil du kort efter have de lånte penge på din konto. Hos nogle udbydere er det også muligt at få låneaftalen tilsendt pr. brev og så sende den tilbage i underskrevet form, men det er langt fra alle steder, dette er muligt.
Find den bedste kassekredit
Vil du være sikker på at finde den allerbedste kassekredit, gælder det om at undersøge mange forskellige muligheder og sende ansøgninger afsted til forskellige låneudbydere. Du er nemlig ikke forpligtet til noget, selvom du sender en ansøgning afsted, og som vi også har været inde på, afhænger dine konkrete vilkår af netop din økonomi. Derfor er det smart at ansøge om et lån hos forskellige udbydere og så sammenligne de lån, du bliver tilbudt, så du kan optage det absolut bedste.
Generelt gælder det naturligvis, at man gerne vil have en lav rente på sin kassekredit, men du skal huske på, at renten ikke alene er nok til at fortælle, om det er et godt lån eller ej. Der kommer nemlig også gebyrer oveni, og derfor skal du sørge for at kigge på lånets ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent – altså både renter og de forskellige gebyrer, der måtte komme på.